Přehled všech pizzerií naleznete na www.pizzerie-pizza.cz :-)
1 těsto podle základního receptu
Náplň: 1 plechovku konzervovaných rajčat, sůl a čerstvě mletý černý pepř, 120 g mozarelly, nakrájené na tenké plátky nebo nastrouhané, 1 lžíce extra panenského olivového oleje (není nutné) a čerstvé lístky bazalky na ozdobení.
Doba přípravy: 20-25 minut
Těsto připravíme podle základního receptu. Necháme jej stranou kynout a předehřejeme troubu na 250 °C. Plech o průměru 28 cm vymažeme olejem. Vykynuté těsto na válu chvíli hněteme a pak jej rozprostřeme na plechu.
Náplň: Rovnoměrně poklademe nakrájená rajčata a kolem dokola necháme asi 1 cm volný okraj. Osolíme a opepříme, navrch dáme mozarellu a vložíme do trouby, kde pečeme cca 10-15 minut, dokud není těsto křupavé a dozlatova upečené. Na mozarelle se nesmí dělat bublinky a zbarvovat se do hněda. Pokud chceme, můžeme ozdobit bazalkou a pokapat olejem. Pizza se podává horká nebo vlažná.