Přehled všech pizzerií naleznete na www.pizzerie-pizza.cz :-)
1 těsto podle základního receptu
Náplň: 1 plechovku konzervovaných rajčat, sůl a čerstvě mletý černý pepř, 3 stroužky česneku nakrájené na plátky, 60 g mozarelly nakrájené na tenké plátky nebo nastrouhané, 1 velká černá oliva, čerstvé lístky bazalky, malý svazek rokety, 60 g na hoblinky nastrouhaného parmazánu, 1 lžíce extra panenského olivového oleje
Doba přípravy: 20-25 minut (mimo kynutí těsta)
Těsto připravíme podle základního receptu. Necháme jej stranou kynout a předehřejeme troubu na 250 °C. Plech o průměru 28 cm vymažeme olejem. Vykynuté těsto na válu chvíli hněteme a pak jej rozprostřeme na plechu.
Náplň: Rovnoměrně naskládáme rajčata a necháme 1 cm volný okraj. Nato dáme česnek, mozarellu a osolíme a opepříme. Doprostřed umístíme černou olivu a pečeme 10-15 minut, dokud není těsto křupavé a mírně dohněda. Sýr naopak nesmí hnědnout a musí být bez bublin. Posypeme bazalkou, roketou a parmazánem. Pokapeme olejem a podáváme horké.